Wat is Core Energetica?

Core Energetica

Core Energetica is een therapeutische methode die gebaseerd is op de uitgangspunten van Sigmund Freud en Wilhelm Reich en is ontwikkeld door psychiater John C. Pierrakos. 

Core Energetica neemt de gezonde, creatieve en spirituele kern van elk mens als uitgangspunt. De kern van waaruit levensenergie, liefde en plezier stromen, die impulsen geeft tot groei en ontwikkeling als mens, vanuit de eigen waarheid. Het opnieuw ontsluiten van deze kern samen met het verwerven van inzicht in hoe patronen de kern kunnen afsluiten, is het doel van de Core Energetische methode. 

Leven vanuit je authentieke kern is een universeel verlangen van mensen: zijn wie je bent, ten volle leven, vervulling vinden, dromen waarmaken, intens liefhebben. Core Energetica onderzoekt de weg tussen verlangen en vervulling en vooral datgene wat blokkeert. Blokkades zijn de oorzaak van patronen die levensgeluk in de weg staan. Core Energetica geeft inzicht in de blokkades,  wat ze heeft veroorzaakt en leert je gaandeweg om tot een andere keuze te komen. De keuze om voluit te leven, er helemaal voor te gaan, te genieten en jezelf waar te maken.

Core Energetica brengt je terug bij het vermogen tot voelen, brengt je terug naar je eigen waarheid en geeft je de kracht om vanuit je authentieke kern te leven. Het leidt tot diepere relaties met je naasten, tot intensere levensvreugde en een voller contact met de realiteit van jouw leven.

“Core energetics is not psychotherapy.”
“It’s an evolutionary process helping people to remove the obstacles around the heart.”

John C. Pierrakos